Merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk smaker på sesongens epler. Kun godt modne epler fra Hardanger kommer gjennom nåløyet.

Nyheter

Hardanger-juice blir Spesialitet

Sunniva Eplejuice frå Hardanger tildeles Spesialitet-merket. – Ingen andre steder finner man et klima som gir denne kvaliteten på epler, mener Spesialitet-sjef Agneta Lindén Moen.

Publisert Sist oppdatert

Sunniva Eplejuice frå Hardanger er presset juice av sesongens epler, dyrket i Hardanger. Eplejuicen er kjent for den friske smaken, og årets sesongjuice kan beskrives som lett syrlig med en aromatisk ettersmak.

– Solrike dager og kjølige netter gir Hardangerepler en fantastisk smak og aroma, og regnes faktisk blant våre nasjonale matskatter. Av disse eplene lages Sunniva Eplejuice frå Hardanger, en frisk juice med flott balanse mellom syre og sødme, sier Spesialitet-sjef Agneta Lindén Moen i Matmerk i en pressemelding.

Smaken på Sunniva Eplejuice frå Hardanger vil variere etter hvilke eplesorter som brukes, men den kjennetegnes alltid av en frisk og naturlig eplesmak. I hovedsak brukes Gravenstein, Summerred, Aroma og Discovery og sammensetningen vil variere med sesongen.

– Hemmeligheten ligger i råvarene. Alle eplene kan spores tilbake til den enkelte dyrkeren. Bare godt modne epler går gjennom nåløyet, skadede eller umodne epler godtas ikke, sier merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk.

Som med all mat så vil været påvirke når eplene kan høstes. I år ble eplene klare spesielt tidlig på grunn av en god vår og forholdsvis varm sommer og høst. Det betyr at juicen blir tilgjengelig omtrent to uker tidligere enn normalt.

– Sånn er det med sesongprodukter. Naturen bestemmer! Vi håper at forbrukerne gleder seg over at Sunniva Eplejuice frå Hardanger kommer enda tidligere i år, sier Viksmo Sværk.

Powered by Labrador CMS