Nyheter

Kortere brød på Bunnpris

Også Bunnpris lanserer nå kortere brød for å redusere matsvinn. «Kort og Godt» er tilpasset mindre husholdninger.

Publisert Sist oppdatert

Bunnpris vil med dette gjøre det lettere å velge brød etter hvor mye man faktisk spiser. Ved å gjøre det enkelt å velge etter behov, kan både vi og forbrukeren bidra til mindre matkast, skriver de i en pressemelding. De nye brødene, som har fått navnet Kort og Godt, er en serie med brød som er litt kortere enn vanlige brød. De er like ferske, grove og sunne som de andre brødene, forsikrer kjeden.

Hele 190 000 brød går ii søppelbøtta daglig. Skalker og tørre halvlengder står for størstedelen av matavfallet som går i dunken, og det store svinnet skyldes ofte feil oppbevaring, overkonsum og økt tilgjengelighet.

Kløverbakeriet i Trondheim leverer brød til Bunnpris i Trøndelag og Nordmøre. Det er Bakehuset (tidligere Bakers) som leverer brød på Sør-, Øst- og Vestlandet.

– All kasting av mat er forkastelig, sier Svein Tinnen, daglig leder på Kløverbakeriet. Han mener mye av svinnet kan begrenses ved å tilpasse innkjøp etter behov, og ved å øke forståelsen for at brød kan brukes til så mangt.

Brød er billig mat, og derfor er terskelen for å kaste brød lav. Tinnen mener dialogen mellom produsent og dagligvarekjedene er en av nøklene for å begrense matsvinn. Sammen med Bunnpris har han og kollegaene snudd problemet til noe positivt gjennom å starte produksjon av brød som er tilpasset mindre husholdninger. Dette er noe Bakehuset også jobber aktivt med, og de lanserte kortere brød på Kiwi i fjor høst.

Powered by Labrador CMS