Nyheter

Kundene dine kutter ned på godteri

Kundene dine spiste i gjennomsnitt 12,77 kilo godteri fjor. Det er 4,8 prosent mindre enn året før og bekrefter trenden de siste årene: Totalmarkedet for godteri i Norge er minkende.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år presenterer Norske sjokoladefabrikkers forening årsstatistikk for sjokolade- og godteriforbruket i Norge. Tallene er basert på månedlige innrapporteringer fra samtlige produsenter, på statistisk sentralbyrås (SSB) produksjons-, import- og statistikktall, samt Toll- og avgiftsdirektoratets tall over innbetalt sjokolade- og sukkervareavgift.

– Tallene viser at gjennomsnittsnordmannen spiser mindre godteri enn før. Siden 2007 har det vært en gradvis nedgang i forbruket og i fjor en relativt stor nedgang, sier daglig leder Dag Kjetil Øyna i Norske Sjokoladefabrikkers forening i en pressemelding.

Tall fra Helsedirektoratet viser samme trend i sukkerforbruket.

– Siden 1999 har gjennomsnittlig sukkerforbruk blitt redusert med 16 kilo per person. Vi ser en «all time low» for totalforbruket av sukker, sier Øyna.

Årsstatistikken for sjokolade- og godteriforbruket i Norge:

SSBs tall viser forbruk per capita på 14,1 kilo, reduksjon fra 2013 på 3,2 prosent

TADs tall over innbetalt avgift viser 12,77 kilo, reduksjon fra 2013 på 4,8 prosent

Tradesolutions tall (totalforbruket målt på en annen måte) viser reduksjon på 3,1 prosent mens befolkningsveksten har vært på vel 1 prosent

Alle disse viser også en nedadgående trend fra 2007 (toppår) til 2014.

TADs tall er nå tilbake under 2002-nivå. (SSB tilbake til 2004)

Powered by Labrador CMS