Nyheter

Nye, friske grønnsaker og frukt øker utvalget

Norske mandelpoteter, tørket løk, knollselleri, økologiske gulrøtter og plommer er på vei til butikken. Tilførselen av norske epler vil også øke i ukene som kommer, melder Landbruksdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens første tørkede løk kommer ut i butikkene i disse dager. Det har vært norsk buntløk en stund, men tørket rød og gul kepaløk blir tilgjengelig denne uken. Høstingen av norsk knollselleri har også begynt. Produksjonen av sukkererter går greit, men varmen gjør at sukkerertene blir fort høsteklare.

Det er grei balanse i markedet for blomkål, men for enkelte aktører kan det bli knapp tilgang denne uken. Brokkoli har kommet raskt i blomst i noen dyrkingsområder på grunn av høye temperaturer. Leveransene av kinakål er altfor lave denne uken, etter store angrep av kålmøll. Det foregår parallellimport. Kålrotsalget går fortsatt tregt, men det er ventet at det vil kunne ta seg litt opp når ferietiden er over.

Det er god etterspørsel etter norske agurker, og produsentene klarer ikke å produsere nok. Enkelte aktører må derfor importere litt for å dekke etterspørselen. Tilgangen på norske tomater er varierende.

Fint vær har gitt store avlinger med norske bær. Fortsatt er det fine bringebær på markedet. Salget av moreller har gått veldig bra i år, og det har vært god tilgang på vare. Generelt har det vært god kvalitet på morellene, men på grunn av varmen har det vært noen partier som har vært litt for modne. Nå er toppen av sesongen nådd, og det er ventet at det vil være tilgang på moreller i kun et par uker framover. Omsetningen av norske plommer er nå helt i oppstarten, og i ukene framover vil det komme norske epler også i butikkene.

For potetprodusentene har finværet vært utfordrende. Lite regn har gitt tørre forhold. Denne uken kommer sesongens første mandelpoteter. Sesongens første økologiske gulrøtter er nå i butikk.

Powered by Labrador CMS