– Mange lyspunkter for norsk matproduksjon

MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra 2024 som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.

Publisert Sist oppdatert

I landbruket legges det ned atskillige timer for å styrke bærekraften norsk matproduksjon. Miljøpåvirkningen skal bli mindre, utslippene skal ned og verdikjedene skal bli mer robuste.

– Det er gledelig å se hvordan norske bønder, forskere og landbruksorganisasjoner i samarbeid og hver for seg bidrar til en mer bærekraftig matproduksjon på norske ressurser, sier biolog og seniorrådgiver bærekraft i MatPrat, Katrine Lekang, i en pressemelding.

Mer bærekraftig mat i Norge

– Årets prosjekter spenner fra utvikling av bedre fôr og gjødselhåndtering til flere dyr på beite, reduserte utslipp og styrket selvforsyning. Dette viser at landbruket er i fornyelse, utdyper Lekang.

De 24 lyspunktene fra landbruksåret 2024 , viser at det å styrke bærekraften i norsk matproduksjon ikke bare er fullt mulig, men at det også skjer på alle fronter.

– Vi hører ofte mye om det negative, og mange kan kanskje få inntrykk av at alt går i feil retning, men det skjer mye positivt i landbruket som det er viktig at både bønder, landbruksaktører, myndigheter og forskere blir kreditert for, sier Lekang.

Sterk støtte

Norsk matproduksjon har stor støtte i befolkningen

– MatPrat sine analyser viser økende tillit til norske bønder og landbruk. Jeg tenker vi er inne i et fint spor med mer dialog, uttaler Anne Zondag, sosiolog og samfunnsanalytiker i MatPrat.

Powered by Labrador CMS