EU jobber på spreng med løsninger for bærekraftige matsystemer. Dermed haster det også for Norge.

Nyheter

Starter arbeidsgruppe for bærekraftmerking

NHO Mat og Drikke etablerer arbeidsgruppe som skal gi myndighetene innspill til merkeordning for bærekraftig mat og drikke.

Publisert Sist oppdatert

NHO Mat og Drikke arrangerte seminar om bærekraftmerking fredag 4. februar og melder om stor interesse. Her er noen av temaene som ble diskutert:

  • Hva som ligger i de pågående EU-prosesser innen bærekraft og bærekraftmerking

  • Hvordan forskerne arbeider med metodikk for å kunne sammenligne kriterier for bærekraft

  • Hvordan bærekraft og kostholdsråd sees i sammenheng

  • Hvordan mat- og drikkebedriftene i Norge og i landene rundt oss jobber med disse problemstillingene

  • Hva er det forbrukerne egentlig etterspør?

SE MER | Her kan du se seminaret i opptak

Samordner innspill

NHO Mat og Drikke opplyser at organisasjonen på vegne av næringen vil starte arbeidet med å forberede og samordne innspill til myndighetene om hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør utformes.

– Interesserte medlemsbedrifter oppfordres til å delta i en arbeidsgruppe med oppstart om kort tid. Vi kommer også til å invitere til innspillmøter og på andre måter også sørge for at interessenter i mat- og drikkenæringen kan bidra, sa Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke, under seminaret.

Drøftes i hele EU

Bærekraftmerking er komplisert og drøftes i alle EU-land i disse dager. Arbeidet med EUs Farm to fork strategi har som ambisjon å komme med konkrete løsninger for bærekraftige matsystemer allerede innen et år. Ifølge NHO Mat og Drikke haster det derfor med å komme på banen med innspill, både for den norske mat- og drikkenæringen og for norske myndigheter.

Powered by Labrador CMS