Lokalt lammekjøtt er blitt mangelvare i sauerike Oppdal.
Lokalt lammekjøtt er blitt mangelvare i sauerike Oppdal.

Etterlyser lokalt lam i butikkene i sauekommunen Oppdal 

Bare to dagligvarebutikker har lokalt lammekjøtt i Oppdal, der det denne sesongen slaktes over 30.000 lam.

Publisert Sist oppdatert

Detskriver lokalavisa Opdalingen. I 2017 gikk fire produsenter sammen om åetablere Oppdalslam og fikk i 2018 avtale om å levere Oppdalslam til 30 Coop-butikker iMidt-Norge. Nå er det to år siden deproduserte noe, ifølge avisa.

Hans Bøe, som sitter i styret for Oppdalslam, sier til avisaat de ikke var sterke nok i møte med de store dagligvarekjedene. – Vi eravhengige av å komme oss inn i butikkmarkedet, så foreløpig liggersatsingen på is, sier Bøe.

Lokalt lam er tilgjengelig i ferskvarediskene hos Coop Mega,Smak og Behag og Spar, men ifølge Opdalingen er det vanskeligere å få taki vakuumert og fryst lammekjøtt.

Coop Mega opplyser til avisa at lokalt pinnekjøtt er påvei ut i butikken. Rema 1000 selger kun lokal pinnebog av lam.

Powered by Labrador CMS