Aleksander Strand Næss (til venstre), gullvinner Andreas Enger Fjellheim, samboer Mari Stedje og Trym Karlsen.
Aleksander Strand Næss (til venstre), gullvinner Andreas Enger Fjellheim, samboer Mari Stedje og Trym Karlsen.

Andreas Enger Fjellheim er verdens beste unge kokk

Andreas Enger Fjellheim (24) fra Aurskog tok fredag gull Global Young Chef Challenge.

Publisert Sist oppdatert

Her møtes verdens beste kokker under 25 år møtes hvert andreår.

– Norske Kokkers Landsforening (NKL) vil på vegne av heleKokke-Norge gratulere Andreas Enger Fjellheim og hele teamet med seieren. Vi erutrolig stolte over Andreas sin prestasjon og hvordan han jobber for å nå sinemål og ambisjoner. Andreas er uten tvil en stjerne, som vi håper vil skinnelenge. Vi blir ikke overrasket om dere får se han i nye kokkekonkurranser, sierdaglig leder Espen A. Wasenius i NKL i en pressemelding.

Andreas kvalifiserte seg gjennom topprestasjoner iWorldchefs regionale semifinaler. I Global Chef Challenge Finals samles debeste og flinkeste for å vise hvordan de mestrer kokkekunsten.

Vinnermenyen

Her er menyoppgaven Andreas vant med:

Andreas vant i tillegg prisen for beste rett av kalv og den viktige bærekraftprisen. Hans Bueschkens Trophy er oppkalt etter tidligere Worldchefs-president og kokk Hans J. Bueschkens. Han innførte konkurransen for fremme og utvikle unge kokkers talent og gjøre de klare for en livslang karriere på i kokkeyrket.

Ung og erfaren

24-åringen Andreas Enger Fjellheim har tross sin unge alder alleredemasse konkurranseerfaring fra de norske kokkelandslagene og er et kjent navn i Kokke-Norge.

– Andreas har jobbet målrettet og dedikert sammen med sitteget team, forteller Wasenius i NKL.

Gullvinnerens team består av samboer Mari Stedje, TrymKarlsen, Lea Friis Henriksen, Aleksander Strand Næss og vinnerens trofastementor Christer Rødseth.

Matministeren gratulerer

– Jeg gratulerer Andreas med gullet. Å ta seieren i en så stor konkurranse i en alder av 24 år er en stor bragd. Unge kokker som Andreas, som brenner for faget, er viktige for regjeringen sin målsetting om å styrke hele sektoren fra jord til bord. Jeg håper andre også lar seg inspirere til å ta fagbrev som kokk, servitør eller andre viktige fag for bransjen, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad i en pressemelding.

En varm sjømatforrett med Sterling White Kveite og bruk av Koppert Karse produkt.
En varm sjømatforrett med Sterling White Kveite og bruk av Koppert Karse produkt.
En hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.
En hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.
En dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.
En dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.
Powered by Labrador CMS