Alle kan nominere kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Fristen er 7. august.

Nyheter

Hvem fortjener prisen?

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal i år gis til en samfunnsengasjert matformidler.

Publisert Sist oppdatert

Prisen deles ut hvert år til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske, heter det i en pressemelding fra Matmerk, som samarbeider med bladet Mat fra Norge om prisen.

Hyllest

Foto Ingrid Espelid Hovig døde i august 2018, 94 år gammel. Dette bildet er tatt i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Prisen ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Gjennom sitt lange virke som formidler, forfatter og bistandsarbeider var Ingrid Espelid Hovig alltid et engasjert samfunnsmenneske med tanke og omsorg for andre.

Hun var programleder for over 300 episoder av programserien Fjernsynskjøkkenet i løpet av 34 år, noe som gjorde henne til en av landets mest kjente tv-personligheter samt innflytelsesrike formidlere av kostholds- og matkultur. Hun var forfatter, redaktør, tilrettelegger eller promotør for et femtitalls kokebøker som har solgt flere hundre tusen eksemplarer.

I år skal prisen deles ut til en samfunnsengasjert matformidler.

Kjenner du en lærer, kokk, bonde, matformidler, gründer eller annen driftig person som bruker sin tid og engasjement for god norsk mat, til glede og nytte for andre?

Da kan du nominere din kandidat ved å sende inn et begrunnet forslag til post@matmerk.no. Fristen er 7. august.

Fagjury og folkejury avgjør

Prisen består av diplom og et stipend på 30.000 kroner. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant andre:

  • 2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler

  • 2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost

  • 2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet

  • 2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård

Powered by Labrador CMS