Jimmy Øien fra Restaurant Rest er tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Statssekretær Wenche Westberg stod for tildelingen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Nyheter

Ingrid Espelid Hovigs matpris til Jimmy Øien

Jimmy Øien står bak Restaurant Rest i Oslo. Nå er han tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Publisert Sist oppdatert

– Uventet og veldig gøy, sier han.

Prisen deles ut til en person som «har utmerket seg innen mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske».

Rått og fantastisk

Den 29. utgaven av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skulle i år gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen som har benyttet lokale råvarer til det fulle og ikke latt noe gå til spille.

– Øien er en særdeles verdig vinner. Å bestemme seg for å sikte mot en nullutslippsrestaurant som lager mat av råvarer andre kaster, er rått. Å klare det, er fantastisk, sier statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Wenche Westberg.

Prisen består av et diplom og en pengepremie på 30.000 kroner.

Tidligere vinnere

Dette er dem som har vunnet Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er siden 2016:

  • 2021: Åge Eitungjerde, Asbjørn Børsheim og Olav Bleie

  • 2020: Torill Renaa, resturantør og matformidler

  • 2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler

  • 2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost

  • 2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet

  • 2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS