Koronaen avlyste årets ordinære NM i kjøttprodukter, men i høst blir det gjennomført en begrenset versjon med spekemat og pølser (illustrasjonsfoto).

Nyheter

Kjøtt-NM med spekemat og pølser

Spekemat og pølser blir vurdert i høstens koronabegrensede NM i kjøttprodukter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tror interessen for å få bedømt produkter vil være like stor som før. Så må vi få komme tilbake til hvordan vi kan gjennomføre selve kåringsarrangementet innenfor smittevernreglene, sier administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) til Matindustrien.

Foto Årets utgave av NM i kjøttprodukter blir nedskalert på grunn av koronaen.

Fortsatt mange klasser

Påmeldingen til konkurransen åpnet denne uka, og fristen er 10. september. Bedømmingen skal etter KLFs plan foregå 12. og 13. oktober, og så er målet å gjennomføre et nedskalert arrangement tre uker senere.

Klassene er mange:

  • Pølse: grillpølse, wienerpølse, snadderpølse røkt, snadderpølse urøkt, snadderpølse m/ost

  • Spekekjøtt: fenalår, spekeskinke, spekekjøtt oppskåret, spekekjøtt spesial

  • Spekepølse: salami, fårepølse, krydret spekepølse, spekemør/-morr, spekepølse spesial

  • Spesialpriser: spekehus, økologisk, skolemesterskap i pølse og KLFs samarbeidspartnernes egne priser

Redusert kapasitet

KLF opplyser at kapasiteten i bedømmingen er redusert, det er satt et tak på i overkant av 300 produkter. Dersom denne grensen passeres, har spekematklassene prioritet.

Powered by Labrador CMS