Lønnsoppgjøret for kjøttindustrien går til mekling. Bildet er fra Fatland slakteri på Furuset i Oslo.

Nyheter

Brudd i lønnsforhandlingene i kjøttindustrien

Lønnsforhandlingene for kjøttindustrien brøt sammen natt til onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Partene skal møtes hos Riksmekleren så snart en dato er satt. Før den er satt, blir det heller ikke klart hvilke bedrifter som vil rammes av en eventuell streik. Mange oppgjør skal til mekling, og ifølge NHO Mat og Drikke kan det derfor gå noe tid før meklingen blir en realitet.Lønnsoppgjøret

Lønnsoppgjøret i kjøttindustrien berører 3.727 ansatte i 76 bedrifter.

Foto NNNs forhandlingsutvalg: Kenneth Johansen, Nortura Sarpsborg, Jarle Wilhelmsen, tariffansvarlig i NNN, Ken Ove Sletthaug, Nortura Forus, Ann Kristin Kvaløsund, Nortura Tønsberg, Stein Hagala, bransjeansvarlig NNN. Foran: Bjørn Johansen, Grilstad Avd Brumunddal, og Kjell Sjursen, Fatland Sandefjord. Foto: NNN

For stor avstand

Det er brudd i forhandlingen mellom NHO Mat og Drikke og Norsk nærings- og nytelsesarbeiderforbund (NNN) om tariffavtalen i kjøttindustrien, som startet mandag.

– Det var for stor avstand mellom partene til at vi fant en løsning i forhandlingene. Vi vil derfor be Riksmegleren om å mekle mellom partene, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

– Jeg hadde håpet at vi hadde kommet frem til en løsning gjennom forhandlingene, men det gikk ikke. Det var for stor avstand mellom partene, og vi trenger nå bistand fra Riksmekleren for å komme i havn, sier tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen i NNN.

Foto Nikolai A. Westlie er forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke. Foto: Betzy Hänninen

Bransjens frontfag

Kjøttindustrien regnes som et slags frontfag i mat- og drikkenæringen, og før oppgjøret startet var NHO Mat og Drikke tydelig på at arbeidsgiverne ville forholde seg til frontfagsrammen på 1,7 prosent fra oppgjøret mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

– Det viktigste er nå at bedriftene unngår kostnadsmessige tillegg i overenskomstene. Det er et stort mangfold innenfor medlemsmassen i NHO Mat og Drikke, så vår oppfordring vil være at eventuelle tillegg må skje lokalt. Rammen på 1,7 prosent er allerede satt etter frontfagsforhandlingene. Den forholder vi oss til, sa administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke før oppgjøret startet.

Powered by Labrador CMS