Plantebasert fastfood blir stadig mer poulært blant forbrukerne. PlanteVekst har undersøkt 14 fastfood-kjeder for å finne ut hvem som er best på plantebasert mat og drikke.

Mat på farten

Her får du de beste plantebaserte burgerne

Plantebasert milkshakes, nuggets uten kylling og saftig burger minus kjøtt: Den grønne trenden sprer seg - også hos fastfood-kjedene.

Publisert Sist oppdatert

Om om lag én av fire nordmenn sier de velger å spise mindre kjøtt som klimatiltak og 23 prosent av nordmenn sier at de begrenser eller kutter ut kjøttspisingen. I tillegg viser en norsk studie at ni av ti erfarte at det var enkelt å ha et plantebasert spisemønster.

Den plantebaserte trenden er med andre ord kommet for å bli, derfor ønsket PlanteVekst å undersøke om de som driver med fastfood henger med på denne positive utviklingen.

PlanteVekst, som jobber for den plantebasert veksten i Norge, har nylig publisert en rapport som rangerer 14 norske fastfood-kjeder hvor det plantebaserte utvalget, samt kvalitet og smak er vurdert.

Ifølge Plantevekst er det både overraskende og skuffende at store internasjonale kjeder som Burger King og McDonald’s leverer så dårlig på både utvalg og smak.
- Det er for dårlig at de ikke henger med på utviklingen, og er så lite innovative når det gjelder plantebasert mat, skriver de i en pressemelding.

Men de har fått flere positive overraskelser underveis, som Tine sitt plantebaserte merke Gryr sitt samarbeid med Pizzabakeren som har resultert i en egenprodusert og velsmakende vegansk ost de bruker på fire av Pizzabakeren sine pizzaer. Og Shell sin smaksfulle plantebaserte burger fra Naturli, som gir en skikkelig saftig burgeropplevelse og som gjør det lett for kundene å velge en sunnere og mer klimavennlig burger på veien.

Disse 3 er best på plantebasert fasfood

Førsteplassen går til svenske MAX Burgers. Her kan man få smakfulle plantebaserte og klimavennlige burgere på en tradisjonell fastfood-måte, men også nuggets som har helt lik smak og tekstur som de kyllingbaserte nuggetsene.

- De plantebaserte nuggetsene er så lik orginalene at man av og til vurderer å spørre kjøkkenet om vi har fått riktige nuggets, da de smaker helt som kyllingnuggets. Men de er plantebaserte, smakfulle og gir oss den fastfood-følesen man ønsker, sier Camilla Dahlberg, Leder for PlanteVekst

Hos MAX Burgers får man nå også milkshakene deres i plantebaserte utgaver som er så kremete og smakfulle, at de gjør behovet for milkshake basert på animalske ingredienser helt overflødig.

Hos Bislett Kebab, som kaprer andreplassen i rangeringen, kan man finne alt fra kebab, burger og pizza i vegansk versjon. Deres kebab er velsmakende og gir oss en autentisk kebabopplevelse. Med den kvaliteten deres plantebaserte retter har, sikrer man at kundene kommer tilbake og blir lojale kunder. Den plantebaserte maten til Bislett Kebab House er så god at selv den mest innbitte kjøttspiser vil kunne like de plantebaserte rettene deres.

tredjeplassen finner vi Munchies, som nok har den beste plantebaserte burgeropplevelsen. Hos Munchies får du virkelig følelsen av å spise en saftig og kjøttfull burger, helt uten animalske produkter. Det er slike burgere som gjør det lett for kjøttspisere å velge plantebasert, uten at man føler at man mister noe.

- Plantebasert mat er i full frammarsj, men det kunne imidlertid gått betydelig raskere dersom alle kjedene ga like mye oppmerksomhet til de plantebaserte rettene som topp 3 i vår rangering gjør. Vi håper flere vil la seg inspirer av Max Burgers, Bislett Kebab og Munchies som virkelig viser hvor god plantebasert fastfood kan være, bare man prioritere det like mye som de andre rettene man har på menyen, avslutter Dahlberg.

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer.

Anima omfatter også PlanteVekst, som jobber for å fremme plantebasert mat og produkter.

Powered by Labrador CMS