Pinnekjøtt er en selvfølge på juletallerkenen for mange nordmenn. Men det er ikke lett å vite hvilken variant man skal kjøpe.
Pinnekjøtt er en selvfølge på juletallerkenen for mange nordmenn. Men det er ikke lett å vite hvilken variant man skal kjøpe.

Kokk Eirik Lillebø: – Pinnekjøtt-tester er helt bingo 

Stor variasjon i tester av pinnekjøttet. Nordfjord har fått fem ulike terningkast i fem tester.

Publisert Sist oppdatert

Kvaliteten på samme pinnekjøttvariant kan variere mye fra test til test, mener kokk Eirik Lillebø. Han omtaler testene som bingo.

Kokken har mer enn 25 års erfaring og har selv vært med på å teste pinnekjøtt i flere år, skriver Nettavisen.

Eksempelvis har pinnekjøttet til Nordfjord fått fem ulike terningkast i fem tester – fra terningkast 1 til 6. Jacobs ble testvinner hos DN, men fikk terningkast to i VG. Gilde gourmetlam fikk en firer i Nettavisen, men kun en ener i VG.

Årsaken er flere forhold knyttet til produksjon og ulikt innhold i de forskjellige pakkene, ifølge Lillebø. Produsentene selv peker også på smakspreferanser og tilberedning som påvirkningsfaktorer.

Lillebø sier produsentene kunne vært nøyere med sorteringen. Han mener også at ikke alt kjøttet er ferskt og peker på at manglende vending av kjøttet i forbindelse med salting, gjør at saltet kan renne raskt av. Slik blir kvaliteten ujevn, ifølge Lillebø.

– Det er helt bingo, sier han.

20 varianter av pinnekjøtt har vært med i minst to tester, melder Nettavisen. Vossakjøt kommer samlet best ut av testene i år.

Powered by Labrador CMS