I fjor gikk Tine tom for julebrunosten før jul. I år skal det produseres 300 tonn.
I fjor gikk Tine tom for julebrunosten før jul. I år skal det produseres 300 tonn.

Tine produserer 80 tonn ekstra Julebrunost

Tine solgte 220 tonn Julebrunost i fjor, og ble utsolgt. I år blir det ytterligere 80 tonn.

Publisert Sist oppdatert

– Hele 30 prosent av dem som kjøper Tines julebrunost kjøperikke brunost til vanlig og vi ser at mange unge virkelig elsker julebrunosten,sier Tines merkevaresjef Kjersti R. Sæthre i en pressemelding.

150 tonn hittil

I fjor ble det helt utsolgt for julebrunosten før jul, så iår har Tine tatt grep.

– I produksjonen står vi på for å klare å produsere nokjulebrunost, og vi har mange ansatte som mer enn gjerne jobber litt ekstra forå sikre julebrunost til jul. Allerede har det gått ut over 150 tonn så langt utfra våre lagre, sier anleggssjef Frode Aurmo ved Tine Lom & Skjåk.

Mer jul i butikkene

Fjorårets nykommer Sunniva presset eple og appelsin medkanel og kardemomme har allerede vært i butikk i noen uker.

– Vi har store forventinger til at «julejuicen» blir minstlike populær i år, sier Sæthre.

Det samme gjelder Tine Norsk Edamer og Tine Norsk VellagretEdamer. Mange kjøper edamerost mot slutten av julesesongen og lagrer osten iårevis bakerst i kjøleskapet. Så lenge emballasjen er intakt, kan en Edamerklare seg i mange år.

– Mange har en spesiell lidenskap for Edamer. Osten harblitt en viktig juletradisjon i mange norske hjem, og selv om produktet ertilgjengelig gjennom hele året skjer rundt 80 prosent av salget i november ogdesember, forteller Sæthre.

Powered by Labrador CMS